Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر کل میراث فرهنگی استان البرز گفت: بنیاد مستضعفان نامه و شکایتی را به دستگاه قضایی استان تحویل داده است مبنی بر اینکه باغ سیب باید از فهرست آثار ملی خارج شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ مدیر کل میراث فرهنگی استان البرز درباره شکایت بنیاد مستضعفان برای خروج باغ سیب از فهرست آثار ملی به خبرنگار تیتریک گفت: باغ سیب ۳۶۰ هکتاری مهرشهر کرج یکی از آثار ارزشمند طبیعی البرز با درختان مثمر و قدمت بیش از ۵۰ سال است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حجت الاسلام فخرالدین صابری باغ سیب را یکی از سرمایه های ملی و طبیعی استان دانست و افزود: کرج در سال های دور باغ شهر بزرگی بود که باغ های متعدد از جمله جهانشهر، سیب و ... را در دل خود جای داد.

وی اظهار داشت: به مرور زمان باغ های جهانشهر قطعه قطعه شد، درختان از بین رفتند، مجموعه کمی از این باغ وسیع باقی ماند و مابقی به برج و آپارتمان تغییر کاربری دادند.

حجت الاسلام صابری با اشاره به اینکه باغ سیب در اختیار بنیاد مستضعفان است، تصریح کرد: از سال ۹۲-۹۳ زمزمه خشک کردن درختان و تغییر کاربری باغ وجود داشت، لذا مردم اعتراض کرده و مانع فعالیت لودرها و بولدزرها شدند.

وی به مخالفت حجت الاسلام حسینی همدانی درباره تغییر کاربری باغ سیب اشاره کرد و گفت: میراث فرهنگی البرز سال ۹۵ اقدام به تهیه پرونده ثبتی برای باغ سیب کرد و در نهایت باغ در فهرست آثار ملی - طبیعی ایران به ثبت رسید.

مدیر کل میراث فرهنگی البرز افزود: به ثبت رسیدن باغ باعث شد نگرانی های مردم از بین برود و از آرامش برخوردار شوند، همچنین از آثار به ثبت رسیدن ابنیه این است که هیچ کسی حق تغییر کاربری، تخریب و دگرسازی آن را ندارد و مشمول قوانین میراث فرهنگی می شود.

حجت الاسلام صابری با اشاره به اینکه باغ سیب با ثبت ملی شدن برای همیشه باغ می ماند، اظهار داشت: میراث فرهنگی با به ثبت رسیدن این باغ، حق تصرفی در آن نخواهد داشت و همچنان بهره برداری و مالکیت آن با بنیاد مستضعفان است.

وی تصریح کرد: ۴۰ روز قبل، بنیاد مستضعفان نامه و شکایتی را به دستگاه قضایی استان تحویل داده است مبنی بر اینکه باغ سیب باید از فهرست آثار ملی خارج شود، میراث فرهنگی نیز کارشناسانی را با همکاری دادستانی برای دفاع از ثبت باغ به کار گرفتیم.

حجت الاسلام صابری گفت: سوال من این است، با توجه به اینکه پس از ثبت باغ، ما حتی حق چیدن یک سیب و تسلط و تصرفی نداریم، بنیاد مستضعفان با چه انگیزه ای به دنبال خارج کردن باغ از فهرست آثار ملی است.

وی افزود: آیا هیچ انگیزه ای جز آزاد شدن باغ و تصرف مطلق از سوی بنیاد مستضعفان برای هر گونه تغییر کاربری به ذهن شهروندان خواهد آمد؟

حجت الاسلام صابری اظهار داشت: هر انسان با خرد و اندیشه ای خواهد فهمید بنیاد مستضعفان یک نقشه ای بر سر دارد که بر خلاف نظر شخص مقام معظم رهبری خواهد بود.

وی تصریح کرد: رهبری یکی از حافظان آثار تاریخی و طبیعی هستند و بیش از همه درباره این مسئله دغدغه خاطر دارند. رهبر معظم انقلاب یقینا مخالف با مسائل مذکور است و وظیفه خود می دانیم که از این باغ و موجودیت آن در قالب یک اثر ملی دفاع کنیم.

مدیر کل میراث فرهنگی البرز در خاتمه خاطر نشان داشت: پرونده شکایت بنیاد مستضعفان در دادگستری البرز تشکیل شده و تا کنون حکمی صادر نشده است.

 

انتهای پیام/ 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۴۱۹۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف دیواره تاریخی در خیابان باباطاهر همدان + عکس

آفتاب‌‌نیوز :

حمیدرضا حیدری بیان کرد: در حین حفاری در عمق یک و نیم متری در این خیابان یک دیواره تاریخی مشاهده شد که قدمت آن هنوز مشخص نشده است.

وی ادامه داد: میراث‌فرهنگی به این موضوع به عنوان یک پتانسیل نگاه می‌کند و چه بسا پس از آشکارسازی آثار، سایت موزه دیگری در مرکز شهر همدان در معرض دید گردشگران داشته باشیم.

۱۰ اردیبهشت‌ماه سال‌جاری عملیات پیاده راه‌سازی خیابان باباطاهر با حضور اعضای شورای شهر و مدیران شهرداری آغاز شد.

عملیات پیاده راه‌سازی خیابان باباطاهر به عنوان سومین خیابان و در ادامه پیاده‌راه شدن خیابان‌های منتهی به میدان تاریخی همدان با یکصد میلیارد ریال اعتبار آغاز شده است.

در پی بازدید میدانی خبرنگار مهر از پروژه، متوجه نمایان شدن شواهدی از آثار تاریخی در حین اجرای این عملیات شده و انتظار می‌رود هماهنگی و همکاری بین شهرداری و اداره کل میراث‌فرهنگی همدان سبب حفظ این آثار شود.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • ظرفیت هتل‌ها و مراکز اقامتی استان فارس تکمیل شد
  • واگذاری کاروانسرای شاه عباسی و قلعه صمصامبه بخش خصوصی
  • توقف پیاده‌راه‌سازی خیابان باباطاهر همدان در پی کشف آثار تاریخی
  • ۲۷ فقره تغییر کاربری غیرمجاز در مزارع آمل تخریب شد
  • دستگیری دو حفار غیر مجاز مسلح در گرمدره
  • قبرستان دهخدا تبدیل به پارک می‌شود
  • دستگیری دو جستجوگر مسلح گنج در گرمدره
  • زورخانه پولاد هرچه زودتر ثبت ملی شود
  • هدف از تکریم سرآمدان علمی و فرهنگی الگوسازی برای نسل جوان است
  • کشف دیواره تاریخی در خیابان باباطاهر همدان + عکس